Kallrökt lax med rösti och klassiska tillbehör
Frasig rösti, pepparrotscremefraiche, och kallrökt lax; det är ju alla rätt!!
Fixa lillördag med denna rätt, ett glas Fumes Blanches och Bo Kaspers på Ipoden! "Finns inga bekymmer man är lycklig var dag..." Om man vill citera ett litet svin...
Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g potatis, fast
1 tsk salt
svartpeppar, från kvarn
smör och olivolja till stekning
1 tsk salt
svartpeppar, från kvarn
smör och olivolja till stekning
Dekorera med:
2 dl crème fraîche som du rör ut 2- 3 msk finrivet pepparrot i!
2 st rödlök, finhackad
1 knippe dill, färsk
1 st citron
Gör så här
1. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen.
2. Smält smör i en het panna och ringla i lite olivolja.
3. Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter.
4. Servera med laxrosor.
5. Créme fraiche, rödlök, citron och dill.
5. Créme fraiche, rödlök, citron och dill.
5. Krydda löjromen med svartpeppar från kvarn.
Servera genast!!
Servera genast!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar