måndag 1 april 2013

New England


New England-stilen!

Det är något med denna stil som är så lätt att älska! Räder, rutor, brädväggar, brunt, beige, blått och massor av vitt. 
Det är ombonat, hemtrevligt och inte helt omöjligt att uppnå med liten budget; men bäst av allt; även männen gillar detta! När du kommer släpandes med spetsar och kristallkronor är det så lätt för en man att känna sig som en elefant i ett glashus, det är "hennes hem" inte "vårt". 
I New England- hemmet slår man gärna upp en whiskey och dra igång en barbeque på verandan. Här finns segelbåtar och en doft av tjära och de besvärande pastellfärgerna är inte ens på samma karta, och ändå finns det mycket av det lätta, feminina, med vita brädgolv, luft, ljus och mycket genomtänkt estetik.
 Oj, vad jag blev könsstereotypisk och omodern helt plötsligt.... Jag vill bara understryka att jag stöttar alla män som gillar rosa och stickar framför tv:n och alla kvinnor som röker en cigarr på festen och tycker att man dör en smula varje gång man stått i lekparken och skjutsat en gunga fram och tillbaka i tre timmar; alla får vara som de är; Nu reser vi oss och sjunger; " We shall overcome"


Småspröjsade fönster, vit liggande panel, en lååååång veranda och en pooooool, vi kan vara i Säffle, men själen är i östra USA. 

Hela dagen har du sökt den perfekta vågen, surfat mellan hajar och farliga rev; nu tar du en Budwiser framför brasan.
Okej, egentligen har du varit på Ullared hela dagen och dricker ett glas mellanmjölk, men vem bryr sig!

Finn ett fel; nej just det; det finns inget!! Finn 612 rätt!!!

Ränder och vita golv, beige och harmoni.


Så fiffiga en del kan vara.
Ett litet hopplöst utrymme blir en marin oas med plats för två barn, leksaker och plats att skriva ned alla äventyr man haft på sjön under dagen. Allt du behöver för att åstadkomma detta är en snickarkunnig visionär med mycket lyhördhet och stor talang. Någon som har träffat henne/ honom? Jag efterlyser!!!

Redo för myyyyyys!
Så bekvämt! Lexington vet vad man går igång på.... Tom tofflorna är där! 


Badrum i New Englandstil. Kaffe-lattefärger, svart och inget kakel...
en svensk byggnadssäkerhetsexpert från Byggnadsexpert- och panik-för-allt-konoret hade inte varit glada. Fuktskaderisken äröverhängande!! 

Okej, vi erkänner, det hade räckt med en lampa och två stolar, but hey, this is America; think big...or be lagom!

Visst är det snyggt? Kommoden är gigantisk och jättelyktan som stulits av tomten brinner ofta!!


Här är anledningen till att New England funkar så bra i sovrummet. Kolla vad fräscht det är!! Somrigt, med en doft av nytvättat!

Här ligger jag och läser skvaller! Efter morgondoppet värmer jag mig med en kopp kaffe! Mitt enda bekymmer är hur jag ska ta mig upp till huset utan att frysa om fötterna!
 ( Karnas Hus)
Visst känns det som om man skulle kunna snickra detta själv! Jo, jag tror jag kan det. Det är klart att den sänggaveln jag snickrade till min son kanske inte riiiiiiktiiiigt blev sådär snygg, ska jag vara ärlig så började han gråta och sa att jag förstörde hans liv när jag försökte sätta uppden i hans rum; men den här skulle han gilla....., tror jag......
-Ludde!!!
Nehe! Den var tydligen tjejig och det var tydligen typiskt mig att att försöka få honom att ha en åsikt om en massa saker han inte bryr sig ett dugg om......

Artwood!!

Om någon vill skänka mig ett presentkort på Artwood på 300.000:- så kan jag stå ut med det.
Du vet det där som du ändå aldrig använde, Victoria, det där som Daniel gav dig i julklapp för tre år sedan, Estelle gillar inte stilen, det är bara att acceptera det.

Artwood!!

Okej, soffan ser inte så skön ut, men vem bryr sig när den är så snyyyyyg!!

 Drömhem från hemnet
 

Detta hus ligger på västkusten och är så fint att änglarna gråter; MEN är det någon som bor där? Jag gillar det men det känns lite  väl  " stylat" eller vad säger ni?? 

Villa från trivselhusJo det är mycket New England i huskatalogerna nu....Artwood!!New England funkar lika bra inne som ute!
Och varför låter jag som en reklamfilm?
Köp NewEnglandgrejer; förlora tio kg i vikt på tre dagar!!
Du blir ocskå garanterat rynkfri!!


Ränder, rutor, brädor, vitt....det finns enkla recept. Släng på några stjärnor också! 
Ett hem att älska
New Enland när det är som bäst! Lyxigt, klassigt och jag tror Diane  Keaton väntar på övervåningen! 
En stor veranda är ett måååste!
Vit, liggande panel, höga fönster, takkupor....


 


Detta hem är ju så snyggt!


Att välja stil är ju en balansgång, någonstans vill man ju inte att det ska se ut som om New-England kräkts ned över hela ditt hem.....
 Hitta det du gillar och gör det till ditt, det är mitt tips;

- Jaha, tack för det tipset, det var ju inte det minsta uppenbart;
det är ju just vad man ska välja som är så hiiiiimla svårt!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar