söndag 20 april 2014

Var dag är en fest!

Krämig fläskfilégryta 

 

Ingredienser 

 400 g fläskfilé
 1 gul lök, finhackad
 1 riven morot
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk citronjuice+ skal från ½ citron
½ msk farinsocker
5 champinjoner
2 dl vispgrädde
 1 burk hela tomater
2 buljongtärningar, smulade
1 msk färsk hackad timjan
1 msk färsk hackad rosmarin
1 dl parmesan att hyvla över…

 Gör så här 

1. Skär fläskfilén i långsmala strimlor, cirka 1/2 centimeter tjocka.
 2. Värm upp en stor gryta, lägg i smör och låt det bli brynt. Lägg i bitar av fläskfilé och bryn dem hastigt på stark värme. Salta och peppra lätt!
 3. Skala och hacka löken. Skala och riv moroten, kvarta champinjonerna. Fräs lök, svamp och morötter tillsammans med köttet på låg temperatur i ca 4 minuter. Pressa i vitlöken.
 4. Tillsätt tomatkross, farinsocker, och citron+skal, rör om och fräs ytterligare en liten stund.
5. Tillsätt buljongtärningar, grädden och kryddor; låt småkoka.
6. Före servering kan du hyvla över parmesan.
7. Servera nykokt pasta eller ugnsrostad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar