American Breadsticks
Här kommer mitt recept på amerikanska breadsticks. När jag var utbytesstudent i USA längtade jag hem väldigt ofta, min värdmamma Adrea försökte ofta få mig på gott humör genom att bjuda mig på det enorma snabbmatsutbudet som fanns överallt i vår delstat, ja i hela landet. Gud vad roligt det var att kryssa mellan de olika ställena och frossa i allt och lite till! Breadsticks på Pizza Hut var en av mina absoluta favoriter och jag har försökt att gissa mig till hur de tillagas.
Du behöver:
1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
3 tsk salt
1 msk socker
2 msk olivolja
ca 1,3 liter vetemjöl
- Häll vattnet i en degbunke.
- Smula i jästen i vattnet.
- Tillsätt salt, socker och olja.
- Tillsätt mjölet i omgångar tills degen börjar släppa från kanterna. Degen får gärna vara lite lös.
- Låt jäsa i minst 1 timme.
Gör nu vitlöksmöret:
Du behöver:
75 g smör/ margarin
½ dl olivolja
1½ tsk salt
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk torkad oregano
- Mixa allt utom vitlöken i matberedare. Pressa i vitlöken och mixa endast kort!
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Tag fram en plåt med höga kanter och pensla den med olivolja.
- Tag lite olja på händerna och häll ut degen på plåten. Pressa den varsamt ut på plåten.
- Riv 200 gram parmesanost på den fina sidan av rivjärnet.
- Bred ut vitlökssmöret, strö över osten och skär nu med en kniv degen i smala stänger.....inte så lätt!!
- Låt jäsa plåten i 10 min på spisen men plattorna på svaaaaag värme, typ 1:an....
- Skjutsa in plåten i ugnen i ca 12 minuter.
- Ser det gyllenbrunt och frestande ut? Klart!
Häll upp en god öl och sätt dig mitt emot en riktigt god vän!
Detta fungerar bättre än terapi; total ångestlindring garanterad!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar