Nu har det varit pastatider i min sal och Fröken Fräken och hennes flitiga elever har valt ut sina favoritrecept denna termin. Här har ni vinnarna!
Pasta med vitlöksstekt svamp och bacon
Tänk dig att du varit ute och plockat en massa fina trattkantareller, här har du ett av mina bästa tips på vad man kan göra med sin nyplockade eller frysta svamp!
Ingredienser
1 gul lök
1 pkt skivor bacon
2 dl dl svamp
1 vitlöksklyfta
¼ buljongtärning
1 dl finriven parmesanost
Toppa med lite färsk timjan
Gör så här
- Skala och hacka löken och klipp baconet i små bitar.
- Lägg löken i en stekpanna tillsammans med baconet. Stek försiktigt utan olja på medelvärme, så att löken inte bränns.
Ansa och skiva svampen. Lägg den i pannan och låt alltsammans småsteka på medelvärme. - Pressa i vitlöken och smaka av med peppar. ( Bacon är salt så det brukar inte behövas mer sälta). Låt de fräsa i ett par minuter, (ca 4min).
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Häll nu grädde och mjölk över lök och baconfräset, låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med aningen peppar. Tillsätt osten sist och rör tills den smält. Klart!
- Häll av pastan i ett durkslag och lägg den i en fin skål, häll över såsen.
Pasta con Salsiccia
Kryddiga korvar jazzar upp denna pastasås som har massor av smak!
Ingredienser
+ ½ msk salt i vattnet
1 msk olivolja
1 st rödlök
2 vitlöksklyftor
½ finriven morot
1 burk tomatkross
1 nypa socker
en liten morot ( ger amssor av god smak)
½ hönsbuljontärning
½ tsk cayennepeppar
2 msk färsk timjan, eller 2 tsk torkad.
1 dl nyriven parmesanost
Tillagning
Tillagning
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Under tiden:
1. Skala och finhacka löken. Skär korvarna i ganska grova skivor, Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn.
2. Stek korven och de rivna morötterna i lite olja i en stekpanna.
3. Lägg i löken och låt den mjukna.
4. Slå på tomatkrossen och smula i buljongtärningen, tillsätt en nypa socker. Låt koka i ca 5 min på låg värme, tillsätt gärna ½ dl vatten så det inte blir för tjockt!
5. Tag fram en skål; häll i den nykokta pastan: häll över såsen, vänd ner oliver och timjan och strö över riven parmesan, som final drar du några varv med pepparkvarnen.
Pasta con Pollo
Ingredienser
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kycklingfilé
2 msk olivolja
½ burk tomatkross
½ burk tomatkross
1 tsk smulad oregano
1 buljongtärning
1 skalad och riven morot
½ dl vatten
Tillagning
- Tag fram en stekpanna.
- Skär kycklingen i kuber.
- Skala och riv moroten grovt.
- Skala lök och vitlök, finhacka löken och pressa vitlöken och fräs dem i oljan.
- Tillsätt moroten och kycklingen och låt den bli stekt runt om.
- Häll över den krossade tomaten, vattnet, buljongtärningen och grädden.
- Koka upp och sjud i 5 minuter på svag värme under lock.
- Riv under tiden osten, den har du på slutet och låter den smälta.
- Häll såsen över den avrunna pastan och blanda väl.
400 g pasta penne
Koka enligt anvisning
3 dl vatten
1 bukett färsk broccoli
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
100 g ädelost
0.5 tsk riven muskot
Tillagning:
Skölj broccolin och dela den i mindre bitar.
Koka broccolin mjuk i buljongen, 10 - 15 minuter.
Mixa broccoli och buljong till en jämn puré med en mixerstav.
Mixa broccoli och buljong till en jämn puré med en mixerstav.
Smula i ädelosten och riv ned muskotnöten, späd med grädde om den är för tjock!
Nu är såsen klar!
Blanda sås och pasta i en skål!
Sorry för den fula layouten!! Jag skrev ned recepten på jobbet på min hopplösa dator! Hoppas jag kan lägga in några bra bilder på såserna senare!
SvaraRaderaKram!!