fredag 21 mars 2014

Chimichurri, svårt att säga, lätt att älska!

Kyckling med chimichurri


I somras var vi hos våra goda vänner Zantons som bjöd en underbart god rätt, men vad tusan hette den? Simisuri? Schimmi schurry? Chimmy chyrry? 
Jag googlade på som en galning tills jag äntligen hittade ett recept! 
Nu när grillsäsongen äntligen drar igång kan jag varmt rekommendera denna smakrika, ljuvliga måltid! 
Så gott!! 


20 minuter + cirka 1 timme för marinering

Ingredienser

1 lime, finrivet skal och saft
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chilipeppar
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 dl finhackad färsk oregano
1 dl finhackad färsk koriander
2 dl finhackad färsk persilja
 Gör så här
Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
 Skär kycklingfiléerna på hälften, så det blir 4/8/12 tunna filéer. Lägg dem i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.






Ugnsrostade grönsaker
Ingredienser
4 st potatisar
2 st morötter
2 st palsternackor
4 st rödbetor
2 st rödlökar
2.5 msk kallpressad rapsolja
Några kvistar timjan och salvia
Flingsaltsalt eller salt

Citron och myntamarinerad fetaost
200 g fetaost
0.5 dl olivolja
0.5 dl citronolja
1 msk hackad färsk marockansk mynta den som är lite kraftigare och ofta säljs i lösvikt
0.5 st citron, finrivet skal 


Mosa ihop, gärna i en matberedare!

Gott!! Åh, så gott!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar