fredag 21 mars 2014

Krämiga blåbärspajen

Krämiga blåbärspajen

Deg

150 gram    margarin eller smör
1 dl                socker
1 st                ägg
3 dl               vetemjöl
1 tsk             bakpulver
Fyllning
2 dl               creme fraiche
1 st                ägg
1 dl                socker
1 tsk             vaniljsocker
5 dl               blåbär

Gör så här

Degen:
  1. Rör Margarin och socker pösigt.
  2. Tillsätt ägget.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i smeten.
  4. Tryck ut degen i en smord o mjölad pajform, D=25 cm.

Smeten:

  1. Blanda ihop allt till fyllningen och häll i pajformen.
  2. Grädda i 200 grader i 45 min.
Klar att servera, avnjuts med lite lättvispad vaniljgrädde, eller som den är! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar