söndag 10 mars 2013

Citron- och chokladpaj!


Torta di lemone

Mina recept är alltid "hittepå" men det brukar bli gott ändå!


Idag skulle mina föräldrar komma och Julia och jag ville bjuda på något gott! Denna kaka är syrlig, söt och krämig i konsistensen.
Här är receptet!

Pajdeg:

Kör....... 

150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 äggula
ca 10 cm liten Toblerone
.......i en matberdare tills du fått ihop en pajdeg.

Tryck ut den i en pajform, gärna lite större än den vi valde!
Låt den stå i ugnen på 175 grader i 10 minuter och förgrädda.

Under tiden!
Snabbdiska matberedaren, eller strunta i det, nu ska den användas igen!

I med......

3 ägg
250 g philadephiaost
yttersta skalet på två citroner+ saften
äggvitan som blev över från degen
de bitar toblerone som blev över ( du åt väl ingen?? )
en knivsudd med salt
2 dl socker
.......och kör nu matberedaren ännu en gång tills allt är blandat!
Smaka nu! Du kan inte lita på receptet!

Häll nu fyllningen i pajskalet!
 Skjuts in i ugnen i 30 minuter. 
Dekorera med jordgubbar eller en gammal morot om jordgubbssäsongen är över.







Där sitter den lilla kocken! Titta så sugen hon är!
Vi glömde alleles bort kakan i ugnen, 
1 och halv timme senare märkte vi att strömmen gått, 
det räddade vår lilla kaka. 
Den var god, geggig, sa svärfar. 
Krämig, heter det sa jag surt!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar