Jag gillar att exprimentera, här kommer ett recept som passar för en skön familjesöndag!
Ann-Pannbröd!!
Du behöver:
50 g jäst
5 dl vatten
1 dl rapsolja
1dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
14 dl mjöl
- Blanda ut jästen med ljummet vatten.
- Tillsätt salt, socker, vaniljsocker och rapsolja.
- Tillsätt vetemjölet lite i taget tills du fått en smidig deg som släpper från kanten.
- Låt nu degen jäsa!
Passa på att ta med barnen ut på en liten promenad eller skridskoåkning!!
- När ni är hemma; gör ett antal lika stora frallor, ca 20 st.
- Kavla frallorna till 1/2 cm tjocka cirklar.
- Tag nu fram stekpannan. hetta upp den ett par minuter och sänk sedan till lite över medelvärme.
- Låt nu alla som är sugna lägga sina rundlar i stekpannan och låt dem bli gyllenbruna på var sida.
- Ställ fram sockerskål, smör och kanel.
- När man är klar med sin stekning kan man breda på smör på sin rundel och sedan strö över så mycket socker och kanel som man gillar.
- Blev den rundlar över kan ni frysa in dem ogräddade, men då passar de bättre som smörgåsar eftersom de får en lite syrligare smak.
![]() |
| Fina pösiga rundlar redo att gräddas på spisen! |
![]() |
| Ludvig strör på socker.....myyyyyyycket socker och kanel på sin skapelse. I bakgrunden står fina Maria och steker sin! |
| Av skridskoåkning blir man hungrig!! Då är det härligt att komma hem och baka till nåt gott!! |
Hoppas ni får en sköööön söndag! En Sköndag!!



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar