söndag 24 mars 2013

Drömkök!!!


La cuisine

Jag älskar kök! Älskar att laga mat, sitta och mysa, äta middagar...... det är i köket allt händer, ja, kanske inte precis allt, men det enda som är spännande med mig i allafall! 
Så klart drömmer jag om det ultimata köket, här har ni lite inspirationsbilder som jag hämtat från Hemnet och kökstillverkares hemsidor...... Ni får gärna tro att det är hemma hos mig!! 

Mitt favvokök! Jag skulle offra min lilltå för detta kök, äh, jag har så fula tår, jag skulle offra alla mina tår för att svepa lite med handen och säga;
- Jaha, här bor jag, ska jag fixa lite tre-rätters? Stuvade lilltår??

-Vi vill ha två hoar... för då kan man säga; "hoho!!"
Haha!

Villa på Orust, va? Minns inte.
Detta sägs på göteborska;
"Gulletussan, tar du hand om fesken som jag dratt upp? "
" .....de får du göra själv, gubbdjävel!" 


Någon som längtar efter våren? Nej, tänkte väl! Inte skulle jag vilja slå upp dörrarna till en trädgård full av krokusar och fågelsång. Nej, tacka vet jag snö och kyla!! Mer sånt!!

Dimgrått, klassiskt.
 Poslinsho, snygga kranar och en matplats som badar i ljus. Jag blir så avundssjuk så att jag sliter små tussar av  mitt hår och skummande fradga fyller mina mungipor....
-Älskling, spring och hämta min bettskena!!!

 Platsbyggt hos inredaren Marie Delice Karlsson. Det ser så hemtrevligt ut att jag tror att Alva och Madicken bakar bullar i andra änden av köket!!Slå dig ned! Drick lite kaffe!! Men spill inte, för då......##*^¨!!

Seeeeekeeelskifte.......

 Detaljer, detaljer. En putsad grå vägg, två skomakarlamor och lite "spontant" ditlagda prylar, mina spontana prylar ser mest bara skräpiga ut, men här funkar det!!


Lägenhet i Göteborg! Ser ut som på landet i Bullerbybyggd! Jag skulle aldrig sälja denna lägenhet! Skit i att man inte får plats, det får bli sovplatser under bordet, luftmadrasserna pressas ned i någon av kökslådorna varje morgon, hur praktiskt som helst!!

Det eleganta köket


Marockanska plattor, persisk matta, hmmm, jag antar att denna familj inte vet hur kladdiga bananfingrar ser ut på en förkyld treåring....
Inga överskåp, kryddhyllor och ett vackert skåp.Ja, tack jag tar det!!
 I
Där ligger något av mina barn, medan jag lagar mat, med mobi....jag menar en god bok...i handen.
Mysigt!! 


Detta kök är så elegant, kolla spisen, kristallkronan, den inbyggda vinkylen......
Och det är sååå rent! Cyborg ingår i utrustningen, han hoppar ut ur ett av skåpen och tar hand om all disk!

New england-inspirerat


Amerikanerna kan det där med att vara maffiga. Kolla hur fantastiskt "för mycket " det är av allt här:
TRE jättelampor, TVÅ spisar, en spiskåpa som sträcker sig över två kontinenter!!
 BIG! Let´s go to McDonald´s this kitchen is to beautiful to be used!!!


Romantiska kök!
Min man tror att alla bilder föreställer samma kök. Det är ju samma vita luckor, vad är skillnaden???

 Hemtrevligt!Här tassar man fram på raggsockorna. Tyst över det vitsåpade plankorna. Man har varit ute på en  vinterpromenad och nu ska man sätta sig med en kopp choklad framför öppna spisen.

Bedårande lantkök
Från "Sköna hem"


Detta är lite annorlunda, lite kaffe-med-mjök-färgat och hög mysfakor......

På landetHär bor Sven och Kerstin, de har vuxna barn och ett rikt umgänge. På fritiden läser de böcker och tittar på fåglar. Alltså jag vet inte, kanske är det Sven och Sven som bor här, men det känns så härligt svennigt!!

Okej, en stor härlig köksö, en sprakande kakelugn, det finns säkra kort i köksvärlden, här är de!!Inget skapar lantkänsla så bra som Blått och vitt!!


Lite pengar, mycket smak, 

fy faan!

När folk får till det med lite pengar, då blir jag riktigt förbannad!!
Min livlina tas ifrån mig! Den där lilla rösten som säger; "ja, hur svårt är det altt få till det när man har en halv miljon att spendera..., det gör ju bara mig till en person som är fattig på något som är betydligt värdefullare än pengar; nämligen god smak!!
- Älskling, spring och hämta mina valium!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar